TA' MIG SOM JEG ER

Fredag den 26. januar 2024 kl. 19:30 i Troldesalen, Vejen

Ta' mig som jeg er - Fra strømpefabrik til spotlys

Et kærligt og uslebent musikalsk portræt af Grethe Ingemann

”Elskede ven”. Sådan afslutter Grethe Ingmann sangen og vender sig mod sin mand Jørgen, så hendes draperede kjoleryg ­bliver synlig for publikum. Lyden af klapsalver og jubeltilråb fylder salen. Det Europæ­iske Melodi­grandprix 1963 er slut, og Grethe og Jørgen har vundet. Ikke bare danskernes ­hjerter, men nu også hele Europas.

Grethe havde en sangstemme uden sammenligning. Det fandt hun ud af, da hun som helt ung fik en musikalskvækkelse og skiftede strømpefabrikken på Amager ud med drømmen om et liv i showbizz. Efter sin debut som 17-årig spredte rygtet om den talentfulde sangerinde sig som en steppebrand. Grethe fik publikum helt ud på kanten af stolene og blev ét med 50’ernes danserestauranter. Men musikken slukkede alt for tidligt…

En sangerinde hvis hjerte bankede for jazzmusikken og som Bent Fabricius Bjerre kaldte for den ­danske ­Ella Fitzgerald. En kvinde der kom fra intet og erobrede alt, men som døde tidligt med ingen­ting. Det er en historie om storhed og fald – men mest af alt om musikken.


Oplev Grethe Ingmann, når Trine Pallesen og Mathias Groves seksmandsorkester vækker hende til live....

I baren før forestillingen og i pausen, kan I nyde et glas vin, sodavand, øl eller kaffe. I kan bestille forfriskningen til pausen, således den står klar, når I kommer ud til pausen.

“Trine Pallesen i sin karrieres største præstation i kærligt, varmt og vanvittigt godt musikalsk portræt af sangerinden Grethe Ingmann.“ - Morten Buckhøj – teater & revy

Medvirkende: Trine Pallesen

Pianist og kapelmester: Mathias Grove med sit seksmands orkester

Instruktør: Sofie Pallesen

Manuskript: Anna Panduro

Scenografi og kostumer: Line Bech

Lysdesign: Thørbjørn Bach Larsen

Foto: Emilia Therese

Varighed: 1 time og 50 minutter (incl. pause)

Der kan bestilles billetter på https://vejentf.billetten.dk/ hos Vejen Idrætscenter i receptionen eller ved at sende/aflevere vedhæftede bestillingskupon.